Yerli sahnenin psikedelik isimlerinden Telli Davul ve kozmonotosman, 26 Mart’ta konuğumuz oluyor!
Telli Davul
2025 yılında Montreux Caz Festivali’nde sahne alan Telli Davul, 1970’lerin Anadolu rock ruhunu dünyanın en prestijli sahnelerinden birine taşıdı. Avrupa’daki festivallerde sahne almayı sürdüren grup, geleneksel Anadolu ezgilerini disko, psikedelik, funk ve caz motifleriyle harmanlıyor. Adını, İstanbul’un eski orkestralarında bas gitar için kullanılan bir tabirden alan Telli Davul’un üyeleri; Muaz Ceyhan (vokal, yaylı tambur, synth ve çağlama), Maya Muz (klavye), Gamze Yılmazel (davul) ve Özer Ateş’ten (bas gitar) oluşuyor.
Kozmonotosman
Osman Başaran ya da müzik çevrelerinin onu tanıdığı ismiyle kozmonotosman, 70ʼlerde Türkiyeʼde üretilmiş Anadolu-pop ve funk eserlerini elektronik müzikle modernize ediyor ve dans pistlerine taşıyor.
Küçük yaşta bağlama çalmaya başlamasının ve genç yaşlarında elektronik müziğe merak salmasının bugün geldiği noktada payı büyük.
Derdiyoklar İkilisi ve Aşık Emrah gibi isimlerin etkisinde; Selda Bağcan, Barış Manço, Erkin Koray, Fikret Fızılok, Neşet Ertaş ve Arif Sağ gibi isimlerin eserlerine rework’ler yanı sıra, özgün kompozisyonlar üretiyor.
Etkinlik Programı
| 20:00 | Kapı Açılış |


